Bezoek Drachten

Wilt u Drachten gaan bezoeken? Hier vindt u alle praktische informatie

Wilt u Drachten gaan bezoeken? Hier vindt u alle praktische informatie

Autorijden, fietsen en varen, het kan allemaal naar Drachten! Parkeren met de auto of fiets in de binnenstad is geen probleem. Bussen stoppen op 5 minuten lopen van het centrum.

 

Hoe kom ik in Drachten? Waar kan ik mijn auto of fiets parkeren? Op dit gedeelte van deze website vindt u op onder andere op deze praktische vragen het antwoord. Drachten en omgeving leent zich uitstekend voor een langer verblijf. Er zijn voldoende hotels, campings, B&B's en vakantieparken. Wat past het beste bij u?

 • Route

  Route

  Drachten ligt centraal in Noord-Nederland, in het midden van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Ook vanuit de Randstad is Drachten makkelijk bereikbaar via de A6 en de A7. Hoe komt u in Drachten? Op deze pagina staat een handige routeplanner om de weg naar uw bestemming te vinden.

 • Parkeren

  Parkeren

  In en bij het centrum van Drachten is voldoende gelegenheid om te parkeren. Er zijn zowel betaalde als onbetaalde parkeerplaatsen.

 • Overnachten

  Overnachten

  Ook voor een langer verblijf is Drachten en omgeving geschikt. Er zijn mogelijkheden in zowel de stedelijke omgeving van Drachten als de landelijke omgeving in het buitengebied. Accomodaties zijn er voor elk budget; een hotel, camping, B&B, vakantiepark. Ook wanneer u met de camper Drachten bezoekt zijn er in de stad overnachtingsmogelijkheden. Wat past het beste bij u?

 • Openbaar vervoer

  Openbaar vervoer

  Drachten heeft geen treinstation, maar is uitstekend te bereiken met de bus. Vanaf de stations in Heerenveen, Leeuwarden en Groningen zijn rechtstreekse en snelle busverbindingen. Ook binnen Drachten is het busvervoer goed geregeld.

Drachten in 2 minuten

Drachten in 2 minuten

Bekijk een impressie van Drachten en omgeving. Meer video’s kunt u bekijken op ons

Omgevingsontdekker

Omgevingsontdekker

Zoek en vind eenvoudig alle hotels, restaurants, musea, cafe’s, bedrijven en meer!

Bedrijvenindex Drachten

Bedrijvenindex Drachten

Een overzicht van alle toeristische bedrijven en ondernemers in Drachten.