Winkelen

Een dagje shoppen in Drachten? Zeker doen! Het centrum van Drachten wordt door haar bezoekers beoordeeld met gemiddeld een dikke 7. Vooral het aantal winkels en de kwaliteit van de winkels scoren hoog. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om tijdens het winkelen even lekker een terrasje te pakken.

Centrum

Het centrum van Drachten is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, de fiets en de auto. Er is voldoende parkeergelegenheid en de afstanden in het centrum zijn prima lopend af te leggen. Drachten heeft een gevarieerd winkelaanbod waarbij grote winkelketens (HEMA, C&A, H&M, Etos, Blokker, Vero Moda, The Sting, etc) en kleinere lokale boetiekjes elkaar afwisselen. De belangrijkste winkelstraten in Drachten zijn het Raadhuisplein, Noorderbuurt, Zuiderbuurt, de Noordkade en Zuidkade.

Elk jaar organiseert winkeliersvereniging H&I een tal van activiteiten in het centrum van Drachten, zoals straatfestival Peije Dei, kunst- en boekenmarkten, draaiorgeldag, braderie, bloemenmarkt etcetera. Van eind mei t/m eind september is er elke zaterdag muziek op het Museumplein. Op de website van H&I staat een overzicht van de activiteiten.

 

 

Koopavond
In Drachten is elke donderdagavond koopavond. De winkels zijn dan open tot 21.00 uur.

 

Koopzondagen
Drachten heeft geen koopzondagen. Toch shoppen op zondag? Groningen en Leeuwarden hebben wel koopzondagen. Kijk op www.koopzondagen.net voor een overzicht.

 

Markt
Elke donderdag en elke zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur is er markt op het Raadhuisplein in Drachten.

Drachten in 2 minuten

Drachten in 2 minuten

Bekijk een impressie van Drachten en omgeving. Meer video’s kunt u bekijken op ons

Omgevingsontdekker

Omgevingsontdekker

Zoek en vind eenvoudig alle hotels, restaurants, musea, cafe’s, bedrijven en meer!

Bedrijvenindex Drachten

Bedrijvenindex Drachten

Een overzicht van alle toeristische bedrijven en ondernemers in Drachten.