Attracties

In Drachten en omgeving is genoeg te beleven voor jong en oud.  Neem eens een kijkje bij kinderboerderij / natuur- en milieucentrum De Naturij, bouw je eigen hut in Spijkerdorp of neem bij wat minder goed weer een duik in subtropisch zwembad De Welle.

Naturij & Verkeerstuin
Een ruim aangelegde kinderboerderij met natuurlijk heel veel dieren, een grote speeltuin, vlinderhuis met expositie, midgetgolfbaan, overdekte speelhal. De Naturij is gelegen in een natuurgebied met recreatiepaden. U vindt er ook een restaurant met terras.
Vlakbij De Naturij is onlangs een compleet vernieuwde verkeerstuin geopend. Kinderen kunnen er in trapauto's een uitgebreid en avontuurlijk parcours door de verkeerstuin afleggen. Zo rijden ze tussen oude bomen door en over wegen met boomwortels. Er is geen leukere manier om je eerste eigen ervaringen in het verkeer op te doen! Op de website van de Naturij vindt u meer informatie.

 

 

Subtropisch zwemcentrum De Welle
Zwemcentrum De Welle staat voor een dag waterplezier vol spetterend avontuur. Ga van de glijbaan, laat je meeslepen in de draaikolk, dein mee met de golven, neem een duik van de Olympische startblokken in het 50 meterbad of kom tot rust in de whirlpool. Op de website van De Welle vindt u de openingstijden en prijzen.

 

 

Spijkerdorp
Hutten bouwen is natuurlijk de belangrijkste activiteit in onze speeltuin, maar daarnaast is er
op ons ca. 7.500m grote terrein ook genoeg ruimte om avontuurlijk te spelen.
Op www.spijkerdorp.nl vindt u meer informatie.

 

 

 

Blotevoeten pad

Bij de wijk Vrijburgh in Drachten heeft de gemeente een avontuurlijk blotevoeten pad aangelegd. Dat is een mooi en avontuurlijk wandelpad. Om er optimaal van te genieten trek je je schoenen uit!  Zo kun je de natuur het beste voelen, ruiken, horen en zien. Het blotevoeten pad ligt parallel aan de Zilverschoon, in het water. Het pad is aangelegd met boomstammen. Ook zijn er verschillende soorten bestratingen zoals stenen, hout en zand gebruikt om het pad in te reichten. Er zijn eilandjes die je kan bereiken via stapstenen. Ook is er een strandje aangelegd. Dat is handig, want van het blotevoeten pad wordt je wel vies! Het pad is gratis toegankelijk.

 

Openluchtmuseum De Spitkeet

Op een ruime 10 km. afstand van Drachten ligt Harkema. Hier vindt u openluchtmuseum De Spitkeet. Het park toont op een groot terrein (ruim 4 ha.) hoe mensen leefden en werkten tussen ongeveer 1850 en 1950 op de arme heide in Friesland en Groningen. Op Spitkeet.nl vindt u meer informatie.

 

Streekmuseum/Sterrenwacht in Burgum
Het streekmuseum beschikt over uitgebreide exposities op het terrein van de geologie en de archeologie.
Een speciale vermelding verdient het werk van Burgumer zilversmeden, waarvan het museum een mooie collectie bezit. Verder is er een grote collectie op het gebied van de fotografie. Daarnaast worden er ieder jaar diverse wisselexposities gerealiseerd, met uiteenlopende onderwerpen.
Bij helder weer kunt u plaatsnemen achter de Miedema-telescoop om een blik in het heelal te werpen. De Volkssterrenwacht heeft ook een interessant programma bij bewolkte hemel.
Ga naar de website van het Streekmuseum/Sterrewacht.


Flippies Pretpaleis
Flippies Pretpaleis in Bakkeveen (15 km. van Drachten) is een indoor speelparadijs voor kinderen t/m 12 jaar. Hier hebben ze alle ruimte om zich helemaal uit te leven: rondrennen, koprollen maken, tikkertje doen, verstoppertje spelen: alles kan én mag! In de verschillende ballenbaden kunnen de kinderen duiken, spartelen en zwemmen tussen de felgekleurde ballen en in de klimtoren kan geklauterd worden. Als het lekker weer is kunnen de kinderen afkoelen in Flippies Plonstuin. Bij het Pretpaleis ligt ook nog een grote speeltuin met een airtrampoline en diverse speeltoestellen en een overdekte buitenspeeltuin met zandbak.
Hier vindt u meer informatie.


Doolhofpark
De leukste plek om de weg kwijt te raken! Dat is het doolhofpark in Bakkeveen (15 km. van Drachten). Lekker dwalen in drie doolhoven… waarbij het nog een hele klus is om de uitgang te vinden. Verder is er een speeltuin waarbij de kinderen zelf in actie moeten komen om de toestellen te laten bewegen. Doolhofpark Bakkeveen ligt samen met Bospaviljoen De Dwaler en het openluchtzwembad & midgetgolf Dúndelle in een bosrijke omgeving. Hier vindt u meer informatie.

 

Drachten in 2 minuten

Drachten in 2 minuten

Bekijk een impressie van Drachten en omgeving. Meer video’s kunt u bekijken op ons

Omgevingsontdekker

Omgevingsontdekker

Zoek en vind eenvoudig alle hotels, restaurants, musea, cafe’s, bedrijven en meer!

Bedrijvenindex Drachten

Bedrijvenindex Drachten

Een overzicht van alle toeristische bedrijven en ondernemers in Drachten.