Attracties

In Drachten en omgeving is genoeg te beleven voor jong en oud.  Neem eens een kijkje bij kinderboerderij / natuur- en milieucentrum De Naturij, bouw je eigen hut in Spijkerdorp of neem bij wat minder goed weer een duik in subtropisch zwembad De Welle.

Naturij & Verkeerstuin
Een ruim aangelegde kinderboerderij met natuurlijk heel veel dieren, een grote speeltuin, vlinderhuis met expositie, midgetgolfbaan, overdekte speelhal met klim- en klauterbaan . De Naturij is gelegen in een natuurgebied met recreatiepaden. U vindt er ook een restaurant met terras.
Vlakbij De Naturij is onlangs een compleet vernieuwde verkeerstuin geopend. Kinderen kunnen er in trapauto's een uitgebreid en avontuurlijk parcours door de verkeerstuin afleggen. Zo rijden ze tussen oude bomen door en over wegen met boomwortels. Er is geen leukere manier om je eerste eigen ervaringen in het verkeer op te doen! Op de website van de Naturij vindt u meer informatie.

 

 

Subtropisch zwemcentrum De Welle
Zwemcentrum De Welle staat voor een dag waterplezier vol spetterend avontuur. Ga van de glijbaan, laat je meeslepen in de draaikolk, dein mee met de golven, neem een duik van de Olympische startblokken in het 50 meterbad of kom tot rust in de whirlpool. Op de website van De Welle vindt u de openingstijden en prijzen.

 

 

Spijkerdorp
Hutten bouwen is natuurlijk de belangrijkste activiteit in onze speeltuin, maar daarnaast is er
op ons ca. 7.500m grote terrein ook genoeg ruimte om avontuurlijk te spelen.
Op www.spijkerdorp.nl vindt u meer informatie.

 

 

 

Blotevoeten pad

Bij de wijk Vrijburgh in Drachten heeft de gemeente een avontuurlijk blotevoeten pad aangelegd. Dat is een mooi en avontuurlijk wandelpad. Om er optimaal van te genieten trek je je schoenen uit!  Zo kun je de natuur het beste voelen, ruiken, horen en zien. Het blotevoeten pad ligt parallel aan de Zilverschoon, in het water. Het pad is aangelegd met boomstammen. Ook zijn er verschillende soorten bestratingen zoals stenen, hout en zand gebruikt om het pad in te reichten. Er zijn eilandjes die je kan bereiken via stapstenen. Ook is er een strandje aangelegd. Dat is handig, want van het blotevoeten pad wordt je wel vies! Het pad is gratis toegankelijk.

 

Drachten in 2 minuten

Drachten in 2 minuten

Bekijk een impressie van Drachten en omgeving. Meer video’s kunt u bekijken op ons

Omgevingsontdekker

Omgevingsontdekker

Zoek en vind eenvoudig alle hotels, restaurants, musea, cafe’s, bedrijven en meer!

Bedrijvenindex Drachten

Bedrijvenindex Drachten

Een overzicht van alle toeristische bedrijven en ondernemers in Drachten.