Beleef Drachten

Kiezen voor Drachten en omgeving is kiezen voor veelzijdigheid!

Kiezen voor Drachten en omgeving is kiezen voor veelzijdigheid!

Het stedelijke karakter van Drachten vindt u terug in het uitgebreide winkelaanbod en de vele cafés en restaurants. Pak tijdens een dagje shoppen eens een terrasje mee en sluit de dag af met een etentje. Van een eenvoudige daghap tot culinair dineren; er is keus genoeg.

 

Genoeg van de drukte? Op nog geen tien kilometer van Drachten liggen de bossen van Beetsterzwaag die zich uitstekend lenen voor een wandel- of fietstocht. Watersporters kunnen gaan zeilen nabij De Veenhoop. Het zeer afwisselende landschap van Nationaal park De Alde Feanen nabij Drachten is zeker een bezoekje waard. In dit laagveenmoeras vindt u een grote verscheidenheid aan planten en dieren.

 

Zin om cultuur te snuiven? Geniet van een theatervoorstelling in De Lawei. Deze bruisende schouwburg weet al meer dan 50 jaar groten namen naar Drachten te halen. Museum Smallingerland in Drachten, het skûtsjemuseum in Eernewoude of openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema bieden u een kijkje in de historie van de omgeving. Wanneer u in de zomermaanden in de regio bent, probeer dit dan eens te combineren met een bezoekje aan het festival Simmerdeis. Vier dagen lang theater, muziek, komedie en vooral gezelligheid in Smallingerland.

 

Bent u op zoek naar een bestemming voor een dagje uit of heeft u een vrij weekend voor de boeg? Denk eens aan Drachten!

 

Voor een compleet overzicht van het aanbod in de regio gaat u naar Zoek & Vind.
Alle praktische informatie vindt u onder Bezoek.

 • Cultuur en Musea

  Cultuur en Musea

  Drachten en omgeving is rijk aan cultuur en musea. In en om het centrum van Drachten staan diverse monumentale panden met rijke historie. Museum Smallingerland biedt u een kijkje in de geschiedenis en in de hedendaagse kunst en cultuur van Smallingerland. Een keur aan kunstwerken komt u tegen wanneer u de stadswandeling rondom het centrum maakt.

 • Wandelen en Fietsen

  Wandelen en Fietsen

  Drachten is een echte fiets- en wandelstad. De stad is zo compact dat u met de fiets overal gemakkelijk kunt komen. Ook de omgeving van Drachten met zijn uitgestrekte landerijen en natuurgebieden, zoals de bossen bij Beetsterzwaag en Nationaal park De Alde Feanen, lenen zich uitstekend voor een heerlijke fiets- of wandeltocht. Liever een rondje lokale kunstgeschiedenis, maak dan eens een stadswandeling.

 • Waterrecreatie

  Waterrecreatie

  Friesland is dé provincie voor watersport. Wist u dat de jachthaven van Drachten de grootste van de provincie is? Liever verblijven buiten de stedelijke omgeving? Dan kunt u onder andere aanleggen in de jachthaven van De Leijen of via de Wijde Ee koers zetten richting Eernewoude.  

 • Evenementen

  Evenementen

  In de zomermaanden is er van alles te beleven in Drachten en omgeving tijdens de culturele Drachtster Zondagen. Van klassieke muziek tot pittige dance en straattheater, tijdens de Drachtster zondagen kunt u van alles tegen komen. En wat te zeggen van Simmerdeis, het jaarlijks terugkerende driedaagse festival waarin theater en muziek centraal staan.

 • Winkelen

  Winkelen

  Een dagje shoppen in Drachten? Zeker doen! Het centrum van Drachten wordt door haar bezoekers beoordeeld met gemiddeld een dikke 7. Vooral het aantal winkels en de kwaliteit van de winkels scoren hoog. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om tijdens het winkelen even lekker een terrasje te pakken.

 • Uitgaan

  Uitgaan

  Een bioscoopje pikken, een theatervoorstelling bezoeken, lekker uit eten gaan, of een drankje in een café of discotheek. In Drachten en omgeving kan het allemaal.

 • Attracties

  Attracties

  In Drachten en omgeving is genoeg te beleven voor jong en oud.  Neem eens een kijkje bij kinderboerderij / natuur- en milieucentrum De Naturij, bouw je eigen hut in Spijkerdorp of neem bij wat minder goed weer een duik in subtropisch zwembad De Welle.

Drachten in 2 minuten

Drachten in 2 minuten

Bekijk een impressie van Drachten en omgeving. Meer video’s kunt u bekijken op ons

Omgevingsontdekker

Omgevingsontdekker

Zoek en vind eenvoudig alle hotels, restaurants, musea, cafe’s, bedrijven en meer!

Bedrijvenindex Drachten

Bedrijvenindex Drachten

Een overzicht van alle toeristische bedrijven en ondernemers in Drachten.

Threesome